Přizpůsobení zobrazení v Todoistu


Přizpůsobte si zobrazení v Todoistu, abyste viděli své úkoly tak, jak vám to vyhovuje. Rozvržení projektu nebo zobrazení můžete změnit na seznam, nástěnku, tabulku nebo kalendář. Úkoly můžete řadit, seskupovat a filtrovat, aby byly vidět jen ty, které potřebujete. Ve sdíleném projektu si taky můžete uložit své zobrazení jako výchozí pro všechny.

Změna rozvržení

V Todoistu je šest různých rozvržení zobrazení, která můžete kdykoli změnit:

RozvrženíPoužívejte, když chcete
SeznamVidíte všechno pohromadě. Uděláte si jasný přehled o všech úkolech a dílčích úkolech od velkých plánů až po drobné detaily.
NástěnkaOrganizujte si úkoly vizuálně. Skvěle se hodí na pracovní postupy, při kterých úkoly procházejí jednotlivými fázemi – například pro sledování postupu, odhalování překážek a určování priorit.
TabulkaPorovnejte si podrobnosti úkolů vedle sebe. Úkoly uvidíte jako řádky s podrobnostmi, jako je přiřazená osoba, datum a priorita, ve sloupcích. Zobrazení se dá seřadit podle většiny sloupců nebo úkoly můžete seskupit podle data, priority, přiřazené osoby (ve sdílených projektech) a dalších parametrů.
Denní kalendářSoustřeďte se na dnešek. Projděte si, co je zpožděné a co je dnes třeba splnit, a vyblokujte si čas na úkoly. Den tak využijete na maximum.
Týdenní kalendářNaplánujte si týden. Vyblokujte si čas na úkoly na celý týden v jakémkoli projektu, filtru, štítku nebo zobrazení Nadcházející. (Na mobilním zařízení uvidíte vždy 3 dny, na počítači celé 7denní zobrazení.)
Měsíční kalendářPlánujte dopředu. Spravujte a plánujte úkoly na příštích 30 dní v projektu, filtru, štítku nebo zobrazení Nadcházející.

Pokud chcete přepnout rozvržení, otevřete projekt, štítek, filtr nebo zobrazení Dnes či Nadcházející. Vpravo nahoře klikněte na Zobrazení a vyberte požadované rozvržení.

Pokud chcete přepnout rozvržení, otevřete projekt, štítek, filtr nebo zobrazení Dnes či Nadcházející. Klepněte na Zobrazení a vyberte požadované rozvržení.

Pokud chcete přepnout rozvržení, otevřete projekt, štítek, filtr nebo zobrazení Dnes či Nadcházející. Klepněte na Zobrazení a vyberte požadované rozvržení.

Pokud se jedná o sdílený projekt, lidé v projektu uvidí nové rozvržení, jakmile projekt otevřou a zobrazí.

Poznámka

Rozložení tabulky je dostupné u tarifů Pro a Business, ale ne v tarifu Pro starší verze. Funguje ve webové a počítačové aplikaci Todoist. V systémech iOS a Android se projekt, který používá rozložení tabulky, zobrazí jako seznam.

Barevné rozlišení úkolů v rozvržení kalendáře

V rozvržení kalendáře se úkoly standardně barevně odlišují podle priorit. Otevřete Zobrazení a vyberte Barvy, pokud je místo toho chcete barevně odlišit podle štítku nebo projektu. Více o barevném odlišování úkolů v rozvržení kalendáře.

Řazení úkolů

Úkoly můžete uspořádat s využitím následujících možností:

Typ řazeníPoužívejte, když chcete
Seskupovánípodle vybraných kritérií seskupit úkoly v projektu, štítku, filtru, složce Schránka nebo zobrazení Dnes.
ŘazeníÚkoly si můžete nechat řadit abecedně nebo podle přiřazené osoby, data, termínu dokončení, data vytvoření, priority nebo projektu.

Pokud jsou možnosti řazení nebo seskupování zapnuté u sdíleného projektu, vidíte změny pouze vy. Lidé v projektu nadále uvidí úkoly tak, jak mají nastaveno u sebe.

Filtrování úkolů

Úkoly můžete filtrovat taky v projektu, štítku, filtru, Schránce nebo zobrazení Dnes, takže uvidíte jen ty, které potřebujete. Úkoly se dají filtrovat podle parametrů:

Filtrování podlePoužívejte, když chcete vidět
Přiřazenoúkoly přiřazené vám, určité osobě nebo nikomu
Datumúkoly v určitém časovém rámci
Termín dokončeníúkoly s naplánovaným termínem dokončení
Prioritaúkoly s určitou prioritou
Štítekúkoly s určitým štítkem
Pracovní prostorúkoly v určitém pracovním prostoru

Sdílení zobrazení projektu

Jakmile si pomocí možností seskupování, řazení a filtrování přizpůsobíte zobrazení projektu, můžete si rozvržení uložit jako výchozí volbou Uložit pro všechny. Tím zajistíte, že všichni účastníci projektu uvidí stejné výchozí zobrazení.

Poznámka

Zobrazení týmového projektu můžou sdílet pouze správci a členové. Hosté nemůžou sdílet zobrazení projektu.

Pokud provedete změny v projektu, který už má výchozí zobrazení, všimněte si oranžové tečky v nabídce Zobrazení. Tahle tečka naznačuje, že se vaše aktuální zobrazení liší od výchozího. Pokud kliknete na Uložit pro všechny nebo Obnovit vše, oranžová tečka zmizí.

Ozvěte se nám

Pokud s používáním různých možností zobrazení v projektech nebo seznamech máte potíže, ozvěte se.